Mlada misa fra Zlatka Ćorića

U nedjelju, 2. kolovoza 2020., u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru, svoju mladu misu proslavio je fra Zlatko Ćorić. Uz mladomisnika slavili su provincijal fra Miljenko Šteko, mladomisnici fra Stipe Rotim, fra Lovro Šimić, fra Renato Galić, gvardijan fra Danko Perutina, propovjednik fra Iko Skoko te još trideset misnika.

Euharistijsko slavlje započelo je ulaznom procesijom i roditeljskim blagoslovom. Propovjednik je u homiliji pozdravio sve prisutne i rekao nekoliko riječi o mladoj misi. „Mlada misa nije prva mladomisnikova sveta misa. Njegova prva sveta misa bila je euharistija u kojoj je zaređen za svećenika. Mlada misa je sveta misa pod kojom mladomisnik želi sa svojom obitelji, rodbinom, prijateljima i župnom zajednicom zahvaliti Bogu za dar svećeništva kojeg je pirimo na svetom ređenju.“ Nakon uvoda je propovjednik objasnio što je svećenik i kakve uloge ima u Crkvi. „Središte svećeničkog života je slavljenje Kristova otajstva prema predaji Crkve u svetoj misi (euharistija) i sakramentu pomirenja (ispovijedi). Svećenik je duhovni otac naroda. Primjer svećeniku je Krist. On djeluje u ime Kristovo. Zato ga trebaju resiti kreposti: spremnost dati svoj život za vjernike, ljubiti Kristovom ljubavlju sve, posebno grešnike i zalutale. Da bi mogao svećenik tako djelovati on mora biti povezan s Kristom.“

Na završetku svete mise u ime Provincije zahvalio je provincijal fra Miljenko i čestitao mladomisniku i njegovoj obitelji. Nakon provincijala zahvalio i čestitao je gvardijan fra Danko Perutina. Mladomisnik je na kraju zahvalio prisutnima i pozvao na nastavak zajedničkog druženja nakon svete mise.

Svojim skladnim pjevanjem slavlje je uzveličao župni zbor iz Mostara.

Zahvalni Bogu čestitamo mladomisniku i molimo za ustrajnost!

Scroll to Top