NATJECANJE IZ VJERONAUKA – „BIBLIJA U STRIPU“

Natjecanje iz Vjeronauka za učenike srednjih škola Hercegovačko-neretvanske županije u organizaciji Zavoda za školstvo Mostar pod nazivom “Biblija u stripu” održano je 5. svibnja 2022. u dvorani ispod zvonika crkve svetog Petra i Pavla u Mostaru. Na natjecanju je sudjelovalo 50 učenika i  devet vjeroučitelja iz 12 srednjih škola Hercegovačko-neretvanske županije.

Prvo mjesto osvojili su učenici Srednje medicinske škole Sestara milosrdnica Mostar pod vodstvom mentorice Marine Ivanković. Tema njihove izvedbe je: “O Joni, ribi i ribarskoj priči”. Prikazali su Jonu kao nesavršenog čovjeka sa svojim slabostima, ali ga Bog ipak bira za proroka. Zahtjevan zadatak Bog ne bi povjerio nekomu tko mu nije vjeran. Jonino iskustvo pokazuje nam da ljudi koji imaju čvrstu vjeru u Boga mogu odlutati na krivi put, ali time ne mora biti sve izgubljeno, počinjene greške mogu se ispraviti.

Drugo mjesto osvojili su učenici Srednje škole Čapljina pod vodstvom mentora Marija Šimovića. Tema njihove izvedbe je: “David i Golijat”. Izvedbom o Davidu i Golijatu prikazali su Boga koji nikada ne napušta one koji su naizgled slabiji i ranjiviji, ali koji se njemu utječu ne gubeći nadu jer dobro na kraju uvijek pobijedi.

Scroll to Top