PRIMANJA I OBEĆANJA FRAME I PREDSTAVLJANJE KNJIGE “POSTAVIH TE ZA SVJETLOST”

U subotu, 7. svibnja, u 19 sati u dvorani ispod zvonika našega samostana, održano je predstavljanje prve knjige naše Frame, pod naslovom „Postavih te za svjetlost“. Knjiga sadrži tekstove framaša pisane za web stranicu Frame (frama-mostar.ba) tijekom proteklih 9 godina. Knjigu su predstavljali: fra Ante Marić, fra Antonio Šakota, Antonia Primorac i Anđela Jurić, a moderator je bila Darija Ćavar. Okupilo se mnoštvo sadašnjih i bivših framaša, članova FSR-a i drugih. Knjigu možete nabaviti u našem župnom uredu.

U nedjelju, 8. svibnja, pod svetom misom u 18 sati, framaši naše Frame proslavili su obred primanja i obećanja. Misno slavlje predslavio je područni duhovni asistent Frame Hercegovina fra Marin Karačić, u koncelebraciji s duhovnim asistentom naše Frame fra Tomislavom Crnogorcem, njegovim pomoćnikom đakonom fra Ivanom Sliškovićem, gvardijanom fra Dankom, župnikom fra Božom, bivšim duhovnim asistentom fra Antonijem Šakotom i fra Antom Marićem. U Framu je primljeno 58 framaša, dok je njih 38 dalo svoja prva obećanja, a 49 obnovilo već dana obećanja. Na obredu su prisustvovala i braća i sestre iz 14 mjesnih bratstava iz Hercegovine, a prisutni su bili i framaši iz Frame Dubrava (Zagreb), s kojom je naša Frama već dugi niz godina čvrsto povezana.

Nakon svete mise, u crkvi je dramska sekcija Frame premijerno izvela svoju predstavu „Tišina“, nakon koje se zajedničko druženje nastavilo u prostorijama Dompesa.

Scroll to Top