Prvi dokumentarni film o rijeci Jasenici

Uz dopuštenje autora na našem YouTube kanalu objavljujemo u cijelosti prvi dokumentarni film o rijeci Jasenici iz 2013. godine.

Ovo su riječi autora:

“Film je ovo o rijeci, a ujedno i o odnosu čovjeka i prirode, istinski praznik za oči. Rijeka Jasenica predstavlja pravi dragulj, ali za mnoge još uvijek nedovoljno poznat. U filmu sam na jedan autentičan način pokušao prikazati ljepote koje rijeka posjeduje. Film je napravljen za sve one kojima ljepota i značaj rijeke Jasenice leže na srcu kojima će to tek postati.

Nadam se da sam budućim generacijama ostavio jedno djelo koje će svoju pravu vrijednost dobiti tek nakon dugog niza godina. U vremenima koje dolaze moći ćemo sa vremenske distance usporediti izgled rijeke.

Bit ću izuzetno sretan ako ovaj film, sadašnjim i budućim generacijama, bude poticaj za očuvanje rijeke i njenog okoliša ili povod osnivanju neke ekološke udruge sa širenjem glasa o djevičanskoj ljepoti rijeke.”

AUTOR: Marijo-Davor Šaravanja

Zahvaljujemo autoru na njegovom nesebičnom doprinosu u očuvanju kulture i tradicije kao i promicanju prirodnih bogatstava naših krajeva.

FILM MOŽETE PREGLEDATI NA POVEZNICI ISPOD.

Scroll to Top